søndag 22. februar 2015

Bevæpnede vektere


Denne vekteren jobber ved ministop
Det er ikke alle vektere som er villige til å la seg avfotografere, spesielt ikke når de bærer uniform og våpen. Denne vekteren er imidlertid en bekjent av meg. Han er her for å beskytte kundene såvel som butikken, og de fleste føler det som en betryggelse.  Dette bildet ble tatt på en søndag. Ministop har åpent 24 timer i døgnet hele året.

torsdag 12. februar 2015

Et filipinsk festmåltid


Dette er Letchon baboy


Letchon baboy, eller grillet grisehode, er en filipinsk rett som hovedsaklig brukes til festlige anledninger som f.eks barnedåp, bryllup samt nyttårs-feiring etc. Dette bildet tok jeg ved en nyttårs-feiring for noen år tilbake. I enkelte tilfeller benyttes også hel grisekropp.


mandag 2. februar 2015

Chinatown

Chinatown er en felles benevnelse på kinesiske bydeler utenfor selve Kina. Manila har også sin chinatown. Den ligger i Binondo, og er en del av Metro Manila. Mange forretningsdrivende kinesere og filipinere med kinesisk opprinnelse bor også her. Manila Chinatown ble grunnlagt i 1594, og er således den eldste i verden. Manila Chinatown er kjent for sin kinesiske silke, ull og gull. Nedenfor ser dere et bilde fra innganspartiet. Dette bildet har jeg også brukt i min engelsk språklige blogg.

Inngangspartiet til Manila Chinatown